• +0186 694 397
  • info@w2bouw.nl

Installatietechniek

Installatietechniek

Installatie

Meer informatie over uiteenlopende installatietechnieken en innovatieve technische oplossingen voor woningen en bedrijven zijn ondergebracht in MW Advies en Techniek, onderdeel van de W2 Bouwgroep: Lees meer op www.mwadvies.com

Klimaat-installatietechniek  (airco-systeem)

Een optimaal binnenklimaat is essentieel  voor prettig wonen. W2 Bouw heeft experts in huis voor levering en onderhoud van een duurzame en hoogwaardige klimaatinstallatie  in uw woning. 

De juiste temperatuur en de juiste hoeveelheid  verse lucht worden vooraf berekend door onze experts, specifiek voor úw woning of werkruimte. 

Wij anticiperen op de klimaatverandering die zich heeft ingezet!  Daarom wordt een systeem gerealiseerd dat ervoor zorgt dat uw woning in de zomer koel is en in de winter behaaglijk. En dat terwijl uw energieverbruik wordt geminimaliseerd. Zonder radiatoren en mét een airco systeem (en vloerverwarming voor (bij-)verwarmen) geniet u in een woning met een zeer comfortabel leefklimaat.    

Verwarming- installatietechniek (Warmtepomp – energieklasse A+++) 

Een uitstekende vervanger voor de (gas-)CV ketel is de elektrische warmtepomp.  Wij leveren en installeren een hydrolution warmtapwater systeem dat vele voordelen heeft. 

Ruim 2/3 van de benodigde  warmte wordt door dit systeem aan de buitenlucht onttrokken. Er zijn dus géén dure grondboringen  nodig. Ook heeft de warmtepomp het voordeel dat de CO2 uitstoot fors wordt gereduceerd.                        

Dit systeem is toepasbaar  in nieuwbouw en bestaande  bouw en is eenvoudig te bedienen voor u als gebruiker. Vraag ernaar bij één van onze specialisten. 

Groot bijkomend voordeel: Door toepassing van dit energiezuinige systeem kan een besparing  op de energiekosten  worden gerealiseerd. 

WTW (Warmteterugwininstallatie)

Dé oplossing voor de vraag naar hernieuwbare energie.

Een WTW-installatie kan worden toegepast in combinatie met balansventilatie. De (koude) toevoerlucht wordt in de WTW-installatie voorverwarmd met de (warme) afzuiglucht. In het stookseizoen kan er dus energie bespaard worden door de inkomende lucht op te warmen met de uitgaande lucht en zo warmte terug te winnen uit de ventilatielucht voordat die naar buiten gaat.

Wij werken o.a. met de DucoBox Eco; de slimste ventilatiewarmtepomp van Europa!

Bron: RVO.nl

Actieve warmteterugwinning

Slimme, natuurlijke ventilatie gecombineerd met actieve warmteterugwinning die het milieu, de gebruiker én de luchtkwaliteit op de voorgrond plaatsen. 

Ducobox Eco ventilatiewarmtepomp in Hybride opstelling.

PV installaties                                                SEI – Erkend installatiebedrijf zonnepanelen

Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit. Zonnepanelen bestaan uit verschillende zonnecellen die daglicht opvangen en met behulp van een omvormer omzetten naar stroom.

Stroom terug leveren

Als zonnepanelen gekoppeld zijn aan een elektriciteitsnet spreken we van een net-gekoppeld PV-systeem. Zo’n systeem wordt doorgaans gebruikt voor woningen en bedrijven. Overtollige elektriciteit (die niet wordt gebruikt binnen het gebouw) kan worden terug geleverd aan het elektriciteitsnet. Dit wordt voor kleinverbruikers (hoofdzekering max. 3x80A) verrekend met de stroom die wordt afgenomen van de energieleverancier. Zijn de zonnepanelen niet gekoppeld, dan wordt de opgewekte stroom direct gebruikt of opgeslagen in een accu voor kleinere toepassingen, zoals bijvoorbeeld een caravan.

Maximaal effect

Om een maximaal effect te bereiken, moeten panelen tussen zuidoost en zuidwest georiënteerd zijn. Gemiddeld levert dat zo’n 140 tot 150 kWh per m² zonnepaneel op. 

Erkend installateur zonnestroom PV

Stichting Erkenning Installatiebedrijven (SEI) is beheerder van erkenningsregelingen voor bedrijven die actief zijn op het vakgebied van installatietechniek. Met de SEI erkenning zonnestroom PV installateur is het juiste advies, de juiste levering en montage gegarandeerd.